Nasıl

Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır?

Duşakabin Temizliği Nasıl Yapılır

Yazı İçeriği

Duşakabin Temizliği nasıl yapılır içeriğiyle, Toptan Temizlik Ürünleri Online satış mağazası olarak sizlerleyiz. Neredeyse her gün kullandığımız duşakabinler, belirli süreler sonunda küflenir, kalıntılar biriktirir ve koku oluşturarak hijyenik açıdan çok kötü bir görünüme sahip olur. Duşakabinleri düzenli olarak temilemediğinizde sararmalar meydana gelerek banyonuzda çok kötü görünür. Dışakabinlerin kötü görünmesinin yanında sağlık açısından da risk oluşturduğunu unutmayın. Bu olumsuz durumlarla karşılaşmamak ve sağlıklı bir duşakabine sahip olmak için duşakabin temizliği düzenli olarak yapılmalıdır.

Duşakabin temizliği nasıl yapılır?

Duşakabin temizliğinde 4 ana madde vardır:

  • Duşakabin içi temizliği
  • Duşakabin alt tablası temizliği
  • Duvar ve fayans temizliği
  • Duş bataryası temizliği

Duşakabin İçi Temizliği

Duşakabin içinde kullanılan şampuan, sabun gibi temizleyiciler kalıntılar bırakır ve bakteriler için ideal yaşam alanları oluşturu. Ayrıca uzun süreli temizlenmeyen kabin içlerinde su izleri kalıcı hal gelir. Bu nedenle duşakabin içlerini sirkeli su ile düzenli olarak silmelisiniz. Su lekelerinin kireç lekeleri haline geldiği yüzeylerde dahi sirkeli su ile sildiğinizde parlak ve temiz bir görünüm oluşur. Sirkeli su ile nemli bir bez aracılığı ile duşakabin iç yüzeylerini silip 20 dakika kadar kurumasını beklediğinizde kabin içleri pırıl pırıl olacaktır.

Kabin Alt Tablası Temizliği

Kabin yüzeyleri kadar aynı etkenlere maruz kalan ve daha fazla kir ile karşılaşan alt tablaları için özel temizlik yapılmalıdır.Kabin alt tablalarını önce çamaşır suyu yardımı ile silmeli, sonra kabin yüzeylerinde olduğu gibi sirkeli su ile silmelisiniz. Çamaşır suyu, tabla köşelerinde biriken katı sabun atıklarının çözülmesini sağlayacak, sirkeli su ile yüzey temizliği yapmanıza yardımcı olacaktır. 

Duvarlar ve Fayans Temizliği

Duşakabinlerin geldiği duvarlaraki fayans yüzeyler de br süre sonra sabun ve şampuan atıkları ile kaplanır. Su izleri kireç izlerine dönüşür ve kötü, sağlıksız bir görsel oluşur. Uzun süreli kirler bir süre sonra küflere dönüşür.BU alanları temizlemek için küf temizleyici solüsyonlar satın almalısınız. Öncelikle bir sünger yardımı ile bu solüsyonları küfler üzerine uygulamalı ve çözünmelerini sağlamalısınız. Küfleri tamamen temizledikten sonra kalıntılarını ve diğer kireç izlerini silmek için sirkeli su kullanabilirsiniz. 

Duş Bataryası Temizliği

Duş bataryaları sürekli şampuan ve temizleyicilere maruz kaldıklarında ve temizlenmediklerinde kararmalar meydana gelir. Bu nedenle kireç lekeleri gibi kalıcı lekelerden kurtulmak için düzenli temizlik yapılması gerekir. Banyo ve duş batarya temizliği için üretilmiş temizlik malzemeleri kullanmalısınız. Bu temizlik ürünleri batarya parlaklığı ve dış yüzey estetiğini koruyan ve zarar vermeyen temizlik ürünleridir. Bu temizlik ürünleri dışında sadece sirke kullanabilir, batarya ve duş başlıkları üzerindeki lekelerden kurtulabilirsiniz. Duşakabin temizliği için batarya ve duş başlığı temizliği yapılması zorunludur.

Duşakabin Temizliği için Deterjan Önerileri

Duşakabin Kireç ve Su Lekesi Nasıl Çıkar?

Duşakabin temizliği yaparken sadece kireç ve su lekesi olduğunu görüyorsanız işiniz daha kolay demektir. Kireç ve su lekeleri için tercih edebileceğiniz iki yöntem var. Bu yöntemlerden biri hem ekonomik hem de uygulaması kolay olan sirkeli su yöntemidir. Sirke ile suyu bire bir oranda karıştırarak nemli bir bez yardımı ile kireç ve su izleri üzerine uygulayabilir ve izlerden kurtulabilirsiniz. 

Kireç Tutmuş Duşakabin Nasıl Temizlenir?

Duşkabin sadece kireç tutmuşsa temizlik yapmak için özel bir karışım kullanabilirsiniz. Limon tuzu ve su karışımı kireç sökücü olarak kullanabileceğiniz mucizevi bir karışımdır. Bir su şişesi içinde 5 kaşık limon tuzu ve yarım litre suyu karıştırın. Elde ettiğiniz karışım etkili bir kireç çözücüdür. Bu karışımı fısfıs yardımı ile kireç oluşan bölgelere sıkın ve bir bez yardımı ile silin. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayın ve son işlem olarak duru bir bez ile kireç sökülen bölgeleri silin. Parlak ve kireçsiz yüzeler elde ettiğinizi göreceksiniz.

Duşakabin İçindeki Siyah Lekeler Nasıl Temizlenir?

Duşakabin içinde siyah lekeler oluşmuş ise sirkeli su istediğiniz sonucu vermeyecektir. Bu durumda yapılması gereken banyo ve duşakabin temizliği için üretilmiş olan özel temizleyici kimyasal sıvılar kullanmak. Bu temizleyici sıvıları sert telli fırça yardımı ile siyah noktalar üzerine uygulayarak bu noktalardan kurtulabilirsiniz. Siyah noktaların altında kalan izlerden kurtulmak için sirkeli su kullanabilirsiniz. Bu iki temizlik işlemini birikte yaparak banyo ve duşakabin içindeki siyah noktalardan ve kalan izlerinden tamamen kurtulabilirsiniz. Siyah noktaları temizlemediğinizde küf ve mantar oluşumuna sebep olacaktır. Bu durum bakterilerin banyonuzu bir yaşam alanı olarak kullanması demektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir